måndag 25 oktober 2010

Ny utställning på Konsthantverkarna i Örebro

I lördags öppnade en ny utställning på Konsthantverkarna i Örebro län. Utställningslokal och butik ligger på Järntorgsgatan 2 i centrala Örebro. Egidio Bencivenni är konstsmed och visar skulturer, reliefer och ljusstakar i järn.
Konsthantverkarnas öppettider är:
vardagar: 11.00-13.30, 14.30-18.00, lördagar 10-15

måndag 18 oktober 2010

Karvsnitt i Lindesberg den 21 oktober 2010


På torsdag kväll ordnar Bergslagens slöjdare en workshop om karvsnitt. Karvsnitt är en enkel form av skuren djuprelief. Tekniken går att använda i flera olika material, men på torsdag tränar vi på trä.

Tid: Torsdag 21 oktober 2010, kl 18.30

Plats: Lindesbergs bibliotek


Om du har kan du ta med egen tunnbladig kniv, annars finns det knivar att låna.

Material kommer att finnas till självkostnadspris.


Dialogseminarium i Karlstad 9 nov 2010


Hantverkslaboratoriet är ett nybildat nationellt centrum för kulturmiljöns hantverk. Huvudman för verksamheten är Göteborgs universitet. Uppdraget är att dokumentera och säkra hantverkskunskaper.
Nu inbjuder hantverkslaboratoriet till ett dialogseminarium för Örebro och Värmlands län den 9:e november 2010 på Värmlands museum. Om Du vill delta på seminariet behöver du anmäla dig senast den 20 oktober. Anmälan skickas till: craftlab@conservation.gu.se
Läs mer om Hantverkslaboratoriet på http://www.craftlab.gu.se/
PS. Genom att klicka på rubriken på detta inlägg kommer du till Hantverkslaboratoriets kalendarium där mer information om seminariet finns.