onsdag 29 augusti 2012

Ny utställning på Konsthantverkarna i Örebro

På lördag den 1 september kl. 11-15är det vernissage hos Konsthantverkarna i Örebro.
Den nya utställningen heter "Into the woods" av smyckekonstnär Linda-Marie Karlsson från Göteborg.

Linda Marie om sin utställning:

Into the woods bottnar i en fascination för träden och dess grenars former. Jag studerar och samlar grenar, ofta ligger de på marken och väntar på att förmultna. Jag ser något vemodigt och vackert i dessa förbisedda grenar, elektroformar dem till en kopparklädd yta, sätter dem samman i kluster och adderar material såsom ädelsten, silver, svartek och porslin. Smyckena blir som frusna ögonblick ur naturen.
I en djupare mening är Into the woods ett försök att rubba cykeln av födelse, tillväxt, död och förmultning. Som en kommentar till förgängligheten gör jag grenarna hållbara och odödliga. Jag förevigar och förädlar dem och ger dem en ny och upphöjd plats på en kropp.
Linda Marie Karlsson, f 1973, är smyckekonstnär utbildad vid HDK, Göteborg. Sedan hon tog magisterexamen 2006 jobbar hon med smycken, framför allt inför utställningar och viss försäljning, i sin verkstad i Göteborg. Hon har även arbetat som kursansvarig lärare på smyckelinjen vid Hällefors folkhögskola.

Medlem i arbetsgruppen för Galleri hnoss i Göteborg, Nääs Konsthantverk och har varit gästmedlem i Sintra Konsthantverkskooperativ


måndag 27 augusti 2012

Näverseminarium i Hälsingland den 15-16 september


Under sommaren har en utställning om näver visats på Hälsinglands museum i Hudiksvall. Utställningen avslutas med ett näverseminarium den 15-16 september. Läs mer här.

I trägudars land

Till Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds jubileumsutställning på Liljevalchs konsthall har Göran Greider skrivit en text om skog. trä och slöjd. Läs texten här. Du kan också lyssna på hans egen inläsning av texten här. Utställningen som pågått hela sommaren har sin sista vecka nu. På söndag stänger utställning, så passa på om du vill se den!

fredag 10 augusti 2012

Vårt grannlän i väster ordnar under perioden hösten 2012 och våren 2013 en handledarutbildning för dig som vill bli slöjdklubbshandledare.
Mer information om Slöjdklubben hittar du här.
Den 8-9 september börjar utbildning av Slöjdklubbshandledare i Värmland. Utbildningen är 64 lektioner och vänder sig till dig som är slöjd- eller konsthantverkare eller som arbetar inom förskola, särskola, museum, inom den ordinarie skolan eller är verksam inom en förening. Kort sagt, till dig som vill öka barns möjlighet att slöjda. Du kanske vill starta en helt ny verksamhet, ser slöjden som ett komplement till befintliga aktiviteter, vill skapa projekt inom Skapande skola eller starta en slöjdklubb.
 
För mer information: ta kontakt med kajsa.lundin@regionvarmland.se
 

torsdag 9 augusti 2012

Ledigt jobb i Uppsala län

Uppsala läns museum söker en länshemslöjdskonsulent för den hårda slöjden. Mer info finns via länken
http://www.upplandsmuseet.se/Sidor/PERSONAL/LEDIGA-TJANSTER/