måndag 26 november 2012

I Egna Händer

Nu är det igång! Örebro läns hemslöjdskonsulenters projekt I EGNA HÄNDER som riktar sig till unga mellan 18 och 25.

Ett år framåt kommer vi arrangera workshops med skickliga handledare som visar hur man på snyggaste vis tar tillvara materialen vi har till hands.
Träffarna kommer att hållas på olika håll i länet, men vår första workshop kommer gå av stapeln på Örebro läns museum på Rosengrens Skafferi den 5 december kl 18. Då kommer bokbindaren Lena Hällzon att dela med sig av sina kunskaper av olika bokbindartekniker och smarta sätt att återbruka material.

Besök (och sprid!) gärna vår hemsida  eller följ oss på facebook

torsdag 22 november 2012

I Västra Götaland ordnas varje år en stor utställning med slöjd. MIDVINTERFEST på Bohusläns museum i Uddevalla. I år pågår den mellan 24 nov  2012 - 6 jan 2013. Det brukar vara ett brett sortiment, många utställare och mycket besök. Det är en försäljningsutställning och man får ta med sig det man köper direkt. Sväng in om du har vägarna förbi! Öppet måndagar 10-16, tisd-tord 10.20, fred-sönd 10-16. Stängt på julafton och juldagen. Trettondagen är det öppet mellan 10-16.

måndag 19 november 2012

Utställning på Nääs

På Nääs utanför Göteborg huserar slöjden och byggnadsvården tillsammans. Där finna också Nääs konsthantverk. Nu visas en utställning med härlig slöjd och konsthantverk. Läs mer på hemsidan: http://www.naaskonsthantverk.se/

torsdag 1 november 2012

Slöjdmässa i Lindesberg 3 nov 2012

I Örebro län finns det många föreningar och nätverk där människor samlas runt slöjden och hantverket. En aktiv förening är Bergslagens slöjdare som har sitt geografiska kärnområde i Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommuner. Förutom en stadigvarande verksamhet med träffar anordnar de ibland större publika arrangemang. På lördag är det dags för slöjdmässa i Lindesberg. I Kristinaskolans gymnastiksal och matsal ställer mer än 20 slöjdare ut. Gör ett besök!