måndag 22 april 2013

Karvsnitt

Lär dig skära effektfulla och dekorativa mönster på dina träföremål!



Med en liten kniv prövar vi att skära mönster i trä. Vi känner oss fram vad verktyget, materialet och
den egna förmågan klarar av. Om du har kan du ta med kniv med tunt, kort blad och vass spets,
blyertspenna, linjal och spetspassare. En del verktyg finns att låna. Provbitar att skära på finns till
självkostnadspris.
Handledare: Lars Petersson, Nora, slöjdare och hemslöjdskonsulent.
Tid: Torsdagen den 16 maj 2013, kl 18-21
Plats: Hobbysnickarna Gyttorps lokal gamla skolan Bergsäng
Kontakt: Stefan Lind Hobbysnickare 0738-133064 stefan.lind@hobbysnickarna.se
I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

torsdag 18 april 2013

Lediga lokaler i Nora

Kvarteret Bryggeriet i Nora är ett område precis vid infarten till staden som samlar kulturella aktörer av olika slag. Det är kommunens fastighetsbolag som äger och hyr ut lokalerna. Just nu finns det två lediga ateljélokaler om ca 32 kvm att hyra. Lokalerna är belägna i den långa byggnaden som har sin entré mot parkeringen, så det är ett av de bättre lägena på området. Om du är intresserad av att titta på lokalerna och kanske hyra en kan du ta kontakt med Cecilia Pettersson på Norabostäder. cecilia.pettersson@norabostader.se tel: 070-373 54 54
Mer information om verksamheten på Kvarteret Bryggeriet finns här.

tisdag 16 april 2013




Knitting Peace i Örebro 25-27 april på Hjalmar Bergman Teatern

Går det att sticka fred?
Den frågan ställer Cirkus Cirkör som besöker Örebro med sin föreställning Knitting Peace 25-27 april.
I samband med detta har Cirkus Cirkör gjort ett stickupprop. Delta genom att skicka in något stickat i vitt garn till Cirkus Cirkör, eller lämna in det på Hjalmar Bergman Teatern i samband med en föreställning.

Stickträff i samband med föreställningarna i Örebro
En timma innan varje föreställning är du välkommen till Hjalmar Bergman Teatern för att träffas och sticka eller virka tillsammans. Ett sätt att möta nya och gamla bekanta, sticka och prata om vad stickningen betyder för dig och för världen.  Ta med din vita stickning/virkning eller låna stickor och garn som finns på plats.

För att delta i en stickträff i samband med en föreställning skickar du ditt namn och mobilnummer till vik. Länshemslöjdskonsulent emma.gerdien(snabela)olm.se . Du som föranmäler dig och är med och stickar på Hjalmar Bergmanteatern har möjlighet att köpa 2 biljetter till föreställningen för rabatterat pris, 310 kr/st. Det är ett begränsat antal platser och först till kvarn gäller. Ange i mailet om du vill köpa biljetter, och hur många.

Besök gärna Cirkus Cirkör på facebook och inspireras av stickning och aktiviteter över hela världen! https://www.facebook.com/KnittingPeaceCirkus

Stickträffen är ett arrangemang i samarbete mellan länshemslöjdskonsulenten vid Örebro läns museum, Studieförbundet Bilda och Örebro Teaterförening.