onsdag 22 oktober 2014

Föredrag i Lindesberg


Konstnär, konsthantverkare och slöjdare i skolan.
Hur fungerar det att verka som konstnär, konsthantverkare och slöjdare i
skolan? Hur kan processen att genomföra kulturprojekt i skolan se ut?
Marie Fagerlind Rikskonsulent i hemslöjd för barn och ungdom från Nämnden
för hemslöjdsfrågor kommer att berätta om sitt arbete och sina erfarenheter i
samarbete med skolan. Vi får också höra om skolans perspektiv på
kulturprojekten – hur arbetar lärare i skolan i kontakt med konstnärer,
konsthantverkare och slöjdare i projekt och skapande skola.
Deltar i samtal och diskussion gör också Lars Petersson, Hemslöjdskonsulent
på Örebro läns museum och Marita Axelsson, Verksamhetsledare på
Konstfrämjandet Bergslagen.
Dag: Onsdag 5 november 2014
Tid: kl. 18.00.
Plats: Stadsbiblioteket i Lindesberg

Anmäl dig till Marita Axelsson på Konstfrämjandet Bergslagen marita.axelsson@konstframjandet.se eller telefon 019-250865. Vi bjuder alla som anmält sig på fika!

Föreläsningsserien Nå ut är ett samarbete mellan konst- och slöjdkonsulenterna på Örebro läns museum och Konstfrämjandet Bergslagen samt Örebro konsthall

Evis Magnusson Konsthantverkarna

På lördag öppnar en ny utställning på Konsthantverkarna Örebro. Det är Evis Magnusson som ställer ut keramiska objekt med fotografiska motiv. En relativt ny och spännande teknik att dekoera keramiska ytor.

Bröllopsbestyr




Virserums konsthall i Småland planerar för en utställning om bröllop och den planering som föregår själva ceremonin. De efterlyser berättelser som har med bröllopet att göra. Har du minnen från ditt eget eller någon annans bröllop som du vill dela med dig av så kontakta gärna virserums konsten via de kontaktuppgifter som finns i uppropet nedan.
  
Bröllopsbestyr
Utställning 2015 VIRSERUMS KONSTHALL


Det kan innebära bröllopshets, bröllopstårta, bröllopstal, svensexa, brudklänning, något blått, gäster, vittnen, vigsel och fest. Det handlar om ett löfte, om kärlek och om framtiden. Bröllopsbestyr är en utställning om allt detta. Föremålen, tankarna inför och minnena av bröllopet samlas på Virserums Konsthall. Invigning sker den 8/2 – 2015.

Hur minns du ditt bröllop?
Vi behöver hjälp och därför vill Virserums Konsthall inför denna utställning samla in vad just du förknippar med bröllop. Har du en berättelse, ett minne som du kan dela med oss? Hur känns det att gifta sig, hur är det att se på när din bästa kompis står brud och hur planerar man egentligen en bra bröllopsfest? Gärna tillsammans med bröllopsfoto eller bröllopsinbjudan! Senast den 15/12 vill vi ha ditt bidrag.

Vill du bidra till vår utställning eller veta mer kontakta Carolina Jonsson på 0495-315 36 eller på carolina@virserumskonsthall.com

måndag 20 oktober 2014

ULLHELG i Lekhyttan

Ull är ett fantastiskt material. Det värmer både när det är torrt och när det är fuktigt. Det ventilerar och är något av det bästa man kan bära närmast kroppen under ansträngning. Ull är miljövänligt och lätt att producera nära. På Hallagården i Lekhyttan mellan Örebro och Karlskoga anordnas en ullhelg den 25-26 oktober. Passa på  att träffa människor och djur som bär ull, hanterar ull och använder ull. Läs mer om Hallagården här.

måndag 6 oktober 2014

Frövifors pappersbruksmuseum söker samarbetspartners





Följande är uppsnappat från "Nätverket Lindekultur":
Frövifors Pappersbruksmuseum har inlett arbetet med en stor kommande utställning och söker nu samarbetspartners och finansiärer för projektet.

”Bland Hammarsmeder, Papperspatroner & Kartongarbetare” är projektnamnet på det arbete som ämnar att leda fram till en ny brukshistorisk utställning på museet.
Utställningens utformning kan enklast beskrivas som en tidstunnel från 1500-tal till nutid där Frövifors förindustriella och industriella historia berättas. Besökaren får i sin vandring genom tunneln förflytta sig från järnbrukstidens hammarsmedjor via pappersbruksepoken och slutligen komma fram till den nutida, moderna kartongindustrin.
"I projektets inledande fas letar vi nu runt efter samarbetspartners och finansiärer för projektet", förklarar Mikael Tiderman (Frövifors Pappersbruksmuseum) som är utställningens projektledare.
"Vi vill komma i kontakt med dig som på ett eller annat sätt kan medverka i arbetet. Har du jobbat på pappersbruket eller kartongbruket kan din kunskap vara till stor nytta för oss i vårt planerade intervjuarbete. Vill du vara med i sökandet i arkiven efter bildmaterial som kan användas i utställningen? Vill du medverka i byggandet av modeller över verksamhetens olika utseenden? Och så vidare".
Kontakt: Mikael Tiderman telefon 070-417 17 36  epost: museum5@korsnas.com :: webbplats:froviforsmuseet.com