onsdag 28 oktober 2015

Mera slöjd i go'kväll!

Go'kväll är fantastiska på att göra slöjd-inslag, och den här veckan är det flamskvävnad som gäller och det är Rebecka Winther från Lomma utanför Malmö som porträtteras.

Se programmet HÄR. (inslaget börjar ca. 32 minuter in i programmet)

Se avsnittet hos SVT

Tidigare i höst handlade slöjdreportaget om Nisse Stormlod, hemslöjdskonsulent i Blekinge som älskar materialet björk.

Se programmet HÄR. (inslaget börjar ca. 32 minuter in i programmet)

Se avsnittet hos SVT

fredag 9 oktober 2015

Ansök till Slöjdinkubator.

Nu är det dags att ansöka till nästa omgång av satsningen Slöjdinkubator! Den här gången kommer utbildningen ha sin bas på Sätergläntan, institutet för Slöjd och Hantverk.

Såhär beskriver de satsningen:


Slöjdinkubator är en möjlighet för dig som arbetar inom eller har studerat slöjd, hantverk eller konst att ta fram en produkt eller tjänst tillsammans medien samarbetspartner och gentemot en uppdragsgivare. Du får redskapen för att kunna utveckla din formgivning till en anpassad produkt eller tjänst.
Utbildningen varvar teoretiska och praktiska moment. Vi arbetar med koncept som identitet och drivkraft, hemslöjd och företagande. Du får i uppgift att kommunicera om dig själv och hur du förhåller dig till slöjden. Hur är det att vara slöjdande företagare? Vi diskuterar estetiska aspekter kring slöjd processen. I ett annat delmoment arbetar vi med vilken plats tar och vilken roll slöjden spelar i det offentliga rummet. Här handlar uppgifterna om hur du når ut med ett budskap eller en idé med slöjden som redskap.

Du kan läsa mer och ansöka HÄR


onsdag 7 oktober 2015

Slöjd i Go'kväll.

Med jämna mellanrum har tv-programmet Go'kväll reportage som handlar om slöjd och slöjdare. Igår kväll handlade slöjd-reportaget om Anna Wengdin i Sala som broderar med inspiration från det skånska yllebroderiet.

Se klippet HÄR. Inslaget om Anna Wengdin börjat cirka 30 minuter in i programmet. 

http://www.svtplay.se/video/3988329/go-kvall/go-kvall-18


fredag 2 oktober 2015

Tanterna!

Här är några av tanterna ni kan se på Örebrodösernas utställning i Wadköpingsrummet, Wadköping, Örebro i helgen! Missa inte!









Tanterna här broderade av Kristine Liljegren, Ingegerd Gyrulf, Anne-Marie Jazid, Ingegerd Alfredsson och Margareta Artursson

torsdag 1 oktober 2015

Bilder från Material-loppis i Wadköping

Nu har material-loppisen gått av stapeln, 

tillsammans med Örebro läns slöjdförening anordnade vi på Slöjd i Örebro län en material-loppis där vi hade fullt med slöjdare som rensat i sina garderober, hyllor, lådor och förråd för att plocka fram hyllvärmarna som de aldrig kommer göra något av. 

Under dagen besökte runt 150 personer loppisen och mer än ett garnnystan, en tygbit eller bok bytte ägare. Känslan är att alla var nöjda med dagen och vi hoppas givetvis få möjlighet att anordna det här igen!