onsdag 29 augusti 2012

Ny utställning på Konsthantverkarna i Örebro

På lördag den 1 september kl. 11-15är det vernissage hos Konsthantverkarna i Örebro.
Den nya utställningen heter "Into the woods" av smyckekonstnär Linda-Marie Karlsson från Göteborg.

Linda Marie om sin utställning:

Into the woods bottnar i en fascination för träden och dess grenars former. Jag studerar och samlar grenar, ofta ligger de på marken och väntar på att förmultna. Jag ser något vemodigt och vackert i dessa förbisedda grenar, elektroformar dem till en kopparklädd yta, sätter dem samman i kluster och adderar material såsom ädelsten, silver, svartek och porslin. Smyckena blir som frusna ögonblick ur naturen.
I en djupare mening är Into the woods ett försök att rubba cykeln av födelse, tillväxt, död och förmultning. Som en kommentar till förgängligheten gör jag grenarna hållbara och odödliga. Jag förevigar och förädlar dem och ger dem en ny och upphöjd plats på en kropp.
Linda Marie Karlsson, f 1973, är smyckekonstnär utbildad vid HDK, Göteborg. Sedan hon tog magisterexamen 2006 jobbar hon med smycken, framför allt inför utställningar och viss försäljning, i sin verkstad i Göteborg. Hon har även arbetat som kursansvarig lärare på smyckelinjen vid Hällefors folkhögskola.

Medlem i arbetsgruppen för Galleri hnoss i Göteborg, Nääs Konsthantverk och har varit gästmedlem i Sintra Konsthantverkskooperativ


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar