fredag 22 januari 2016

Nå ut, föreläsning.

Tillsammans med konstkonsulenten här i Örebro län, Konstfrämjandet och Konsthallen i Örebro driver vi ett projekt som heter Nå ut. Projektet riktar sig till konstnärer, slöjdare och konsthantverkare och arrangerar föreläsningar och workshops som på något sätt kan stötta dessa i sitt professionella yrkesutövande. Tidigare har vi bland annat genomfört fotoworkshops och föreläsningar om Skapande skola.

I tisdags hade vi en föreläsning om hur en får uppdrag utifrån 1%-regeln, som är en rekommendation till de företag som bygger offentliga byggnader att lägga 1% av budgeten på konstnärlig utsmyckning. Som föreläsare hade vi Marie Holmgren som själv jobbat som upphandlare åt både kommuner och byggföretag.

Förutom en mängd konkreta tips så fick vi med oss några matnyttiga länkar för dig som funderar på om offentliga konstuppdrag vore något för dig. Dem har vi listat här nedanför:


sidor att besöka: 
sll.se  (Stockholms läns landsting) 
Stockholms stad
Göteborgs stad
Övriga kommuner
Region Örebro län

andra regioner och landsting


Har du någon idé om vad för slags föreläsning eller workshop vi skulle kunna ordna i Nå ut? Hör av dig till oss och berätta. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar