måndag 16 maj 2016

Makerspace Pop up!



Lördag och söndag 28-29/5
12:00 – 16:00
Tekniken och hantverket har genomgått en renässans den senaste tiden. Vi vill ta vara på den och låta nyfikna amatörer och entusiaster utforska både gamla och nya tekniker- och hantverkstraditioner. MakerSpace POP UP är ett tillfälle att få aktivera den inre kreativiteten i både huvud och händer. Alla besökare, oavsett tidigare kunskapsnivå, är välkomna att medverka. MakerSpace bygger på samarbete där vi delar kunskaper med andra besökare och workshopsledare.

Det är fritt inträde till MakerSpace POP UP som består av ett antal workshops där du kan utforska olika tekniker och hantverk. Introduktioner kommer att hållas under dagen, annars är det drop-in som gäller.  Viss kostnad för material kan förekomma i workshops. MakerSpace POP UP arrangeras som en tillfällig aktivitet med målsättning att snart bli en etablerad och levande plats i Örebro.

Arrangörer:
Komtek, OpenART, Sensus, Tegelbruket, Örebro Läns Museum, ÖrebroMakers, Örebro Stadsbibliotek


PROGRAM
Brodera med lysdioder
Ett möte mellan gammalt och nytt sker när lysdioder utgör tråden för ditt broderi. Ge liv åt handledsvärmare med hjälp av lysdioder som du kan välja att sätta på eller stänga av efter humör. Vare sig du har tidigare erfarenhet eller är helt ny på broderi, är det ett tillfälle att skapa något som inte många andra har.

Sal:R204
Arrangör: Örebro Läns Museum

Täljning och laserteknik
Den smidda, härdade kniveggen möter laserteknik i en träbit. Du får tälja och känna hur ett vasst verktyg lätt formar trä och med laserteknik sätter du en egen twist på det du skapat.
Det kommer att finnas tillgång till trä, verktyg, täljhäst och huggkubbe och behjälpliga ledare. Tälj fritt och ta med ett traditionellt hantverk till laserskärarens värld

Sal:R204
Arrangör: Örebro Läns Museum

Interaktiv konst
Få möjligheten till att återuppväcka gamla prylar som annars bara ligger hemma. Låt kreativiteten flöda kring de möjligheter som skapande i kombination med programmering kan ge. Med hjälp av sensorer, kretskort och ljud blir förmålen interaktiva och kan reagera på sin omgivning. Du får en inblick i interaktion mellan konst, teknik, människa och maskin.

Sal: R212
Arrangör: OpenART och Komtek

Wordshop
Känner du att kreativiteten snarare sitter i pennan och orden kan du testa på stadsbibliotekets wordshop. Skriv för att du vill, skriv en haiku, en novell eller kanske lite poesi. Du kan även testa på bokvikning. Har du en favoritbok du vill visa upp på ett nytt sätt, eller en bok som du inte vill läsa igen, ta med och börja vika!  

Sal: R211
Arrangör: Stadsbiblioteket

Forma fritt med frigolitskärare
Är du intresserad av att starta upp ett ideellt Makerspace, här i Örebro? Träffa och diskutera framtiden med den nystartade föreningen ÖrebroMakers och passa på att bygga en frigolit-skärare eller lära dig grunderna i 3D modellering på datorn, se inspirerande makerskapelser, bland annat 3D skrivare och en hemmabyggd cykel-trike.
Sal: R206
Arrangör: Sensus och ÖrebroMakers.  www.OreM.se

Ljud-o-ljud
Här får du lyssna, låta och experimentera med ljud. Vad gör vi för att dämpa ett ljud och vad kan vi göra för att förstärka det? Utmana dina öron för ljudets stora frågor och låt dig inspireras av ljudets vågrörelser och känslor som de förmedlar. Här får du möjlighet att skapa din egen båttuta för alla behov där man kan behöva låta lite extra!
Sal:R213
Arrangör: Komtek

Musik är världens bästa lärare
Titeln är prel. Kreativt musikskapande med spännande teknik, för alla. Elias Gustavsson leder workshopen.

Sal:R210
Arrangör: Sensus / Tegelbruket

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar