lördag 17 september 2016

Slöjdläger och I Egna Händer!

Nu har vi genomfört vår sista aktivitet i projektet I Egna Händer som ni har kunnat läsa om här på bloggen tidigare. I Egna Händer är ett projekt som riktar sig till unga vuxna och har undersökt hur vi kan förmedla slöjden som problemlösare och hållbarhetsmetod. Vi har utgått från material som ingen annan vill ha, möbler utan viktiga delar, bestick, kläder som blivit över i second-hand-butiker med mera.

Den här gången hette workshopen Sy skjorta, sy av skjorta, och utgick från skjortor i stora storlekar som går att sy om till andra plagg samt att sy nya skjortor i rätt storlek av loppis-tyger. Ledare var Henrietta Helldin som till vardags jobbar för Teatervalvet här i Örebro med bland annat kostym och rekvisita. Det var åtta deltagare som tog sig an skjortuppgiften, och här kan ni se ett nedslag i deras arbete!









Förutom sömnads-workshopen fanns det mycket annat att välja på under Slöjdlägret i Forsvik. Slöjda skåp leddes av Tor Anjar. Det fanns en workshop i smide, som leddes av Linnéa Lindgren. En i broderi som leddes av Emma Ihl. Forsviks bruk ställde upp med en workshop i gjuteri och till sist var det också en workshop i mosaik med handledaren Marjan Jabinpishe. Mer bilder! 



















Slöjdlägret är i år inne på sitt fjärde år, från början var det ett initiativ från Sara Degerfält och i år drevs det av henne samt Hedvig Flärdh. Slöjdlägret arrangeras i samarbete med Slöjd i Väst, Kultur Ungdom, Studieförbundet Bilda, Karlsborgs kommun och givetvis, oss här i Slöjd i Örebro län. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar