fredag 6 december 2019

Slöjdlärarfortbildning 29-30 oktober

Snart är julen här, men vi har glömt att berätta om den slöjdlärarfortbildning som vi arrangerade under höstlovet. Slöjdkonsulenternas verksamhet riktar sig mot hela länet och slöjdlärarfortbildningen var i år placerad i Karlskoga kommun på Österledsskolan.
Temat för årets två fortbildningsdagar var lekfulla saker och ljud i slöjden.
Under fortbildningsdagarna fick deltagarna arbeta med färskt trä och återbruka i textil. Denna gång fick alla deltagare ta del av hela kursinnehållet.
Deltagarna delades in i två grupper och fick de arbeta med Daniel  Byström genom att kombinera slöjd- och teknikämnet. Deltagarna fick göra en ljudanläggning som det går att spela in och spela upp ljud från. Detta gjordes genom att urholka ett ämne i färsk asp för att sedan göra ett kopplingsschema och löda in kretskort och batteri till en högtalare. 
Den andra gruppen fick tälja i färskt trä med Anja Sundberg och slå rep med slöjdkonsulenterna. När deltagarna slog rep fick de även tips om hur man klipper trikåtrasor av en t-shirt. Med Anja fick deltagarna bekanta sig med täljkniven och olika täljgrepp innan de fick tälja insekter och handtag till hopprep. Momentet att göra hopprep var ett förslag på hur slöjden kan kombinera både textil och trä för att få en produkt.
Dag två fick grupperna byta handledare och moment. Dagen avslutades med gruppdiskussioner om hur deltagarna arbetar eller kan arbeta ämnesöverskridande med slöjd.

Vi hade två roliga och slöjdiga dagar med 30st slöjdlärare från 5 kommuner i Örebro län.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar