måndag 6 oktober 2014

Frövifors pappersbruksmuseum söker samarbetspartners





Följande är uppsnappat från "Nätverket Lindekultur":
Frövifors Pappersbruksmuseum har inlett arbetet med en stor kommande utställning och söker nu samarbetspartners och finansiärer för projektet.

”Bland Hammarsmeder, Papperspatroner & Kartongarbetare” är projektnamnet på det arbete som ämnar att leda fram till en ny brukshistorisk utställning på museet.
Utställningens utformning kan enklast beskrivas som en tidstunnel från 1500-tal till nutid där Frövifors förindustriella och industriella historia berättas. Besökaren får i sin vandring genom tunneln förflytta sig från järnbrukstidens hammarsmedjor via pappersbruksepoken och slutligen komma fram till den nutida, moderna kartongindustrin.
"I projektets inledande fas letar vi nu runt efter samarbetspartners och finansiärer för projektet", förklarar Mikael Tiderman (Frövifors Pappersbruksmuseum) som är utställningens projektledare.
"Vi vill komma i kontakt med dig som på ett eller annat sätt kan medverka i arbetet. Har du jobbat på pappersbruket eller kartongbruket kan din kunskap vara till stor nytta för oss i vårt planerade intervjuarbete. Vill du vara med i sökandet i arkiven efter bildmaterial som kan användas i utställningen? Vill du medverka i byggandet av modeller över verksamhetens olika utseenden? Och så vidare".
Kontakt: Mikael Tiderman telefon 070-417 17 36  epost: museum5@korsnas.com :: webbplats:froviforsmuseet.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar