onsdag 12 augusti 2015

Handmade issues

Den 8 september är det återigen dags för Handmade Issues, en dag i slöjdens tecken på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. En dag med föredrag, debatter, slöjdförevisningar och stipendieutdelningar. Programmet är inte helt klart, men saxat från Hemslöjdens hemsida ser det ut såhär just nu:


Moderator: Barakat Ghebrehawariat – demokratiagent

Moderator för Handmade Issues är Barakat Ghebrehawariat. Barakat är känd som demokratiagent och en röst i det offentliga samtalet om mångfald, demokrati och representation. Förutom att föreläsa om demokratifrågor arbetar han med kulturkollektivet Revolution Poetry och sitter i styrelsen på Rättviseförmedlingen.

Från handgjort till industriellt. Birgitta Nordström – vävande doktorand

Under Handmade Issues kommer Birgitta att prata om hur hennes kunskaper kring material och tekniker har korsbefruktats med industrivävningens teknologi och möjligheter för att nå ett gemensamt mål.

Att ge sig hän och låta någonting ta tid. Ulf Jansson – skärsvarvare

Skärsvarvaren Ulf Jansson är en av alla som medverkar på Handmade Issues. Med sig på scenen har han sin svarv och hemslöjdskonsulenten Niclas Flinck. Ulf och Niclas kommer att prata om utmaningar om att våga och om att vilja. Hur man ger sig hän och låter någonting ta tid.

Om konsten att läsa ett träd. Knut Östgård – slöjdare

Knut Östgård, slöjdare och f.d hemslöjdskonsulent, berättar om hur man läser ett träd, vilka olika delar av trädet som lämpar sig bäst till olika slöjdföremål och varför björken är det bästa materialet till föremål som ska användas till matlagning. Föreläsningen slöjdtolkas av Hanna Hållams.

Är skolslöjden bara flum? Peter Hasselskog – filosofie doktor och lektor

Är skolslöjden bara flum eller kan praktiskt kunnande underlätta problemlösning i andra ämnen? Det och mycket mer kommer Peter Hasselskog, filosofie doktor och lektor vid slöjdlärarutbildningen på HDK – Göteborgs universitet, att prata om och ge exempel på.

Låter det intressant? Köp din biljett HÄR, det kostar 175 kr för dig som är medlem i en hemslöjdsförening, för övriga kostar det 275. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar