tisdag 19 januari 2016

Vivavävarna, vävstuga i Vivalla!

I källaren i Vivallas enda höghus huserar Vivavävarna. Det är nio kvinnor som träffas på förmiddagarna måndag, tisdag och onsdag varje vecka och väver på de fjorton vävstolar som finns i lokalen. Alla har egen nyckel och kan komma och gå när de behöver.

Är du sugen på att väva så finns det gott om plats hos Vivavävarna! Hör i så fall av dig till Sun Thorner, sun.thorner@telia.com eller på 0701-300 246

Smörgåsbord med färdigvävd slöjd, de är bra på färgglad slöjd i Vivavävarna!

Varje månad har de möte där de går igenom vad alla vävt och vilka nya idéer det finns för vad som ska sättas upp härnäst. Eftersom de i nuläget är färre personer än det finns vävstolar, brukar det aldrig vara något problem för någon att förverkliga sina idéer.

Det märks att de älskar att ta vara på det material som finns hos Vivavävarna, här är det bara fantasin som sätter gränser för vad som kan åstadkommas. Det märks till exempel på de fantastiska färgkombinationerna i mattorna eller i de olika variationerna att använda rest-garner som finns i förråden.


Förutom färgglada mattor och projekt där de tar vara på det material de hittar så vävs även en hel del där du måste planera och köpa in material. Se här på den guldskimrande duken eller på gubbatäcket "Opera". 



Vävstugans kontaktperson är Sun Thorner och i den här konstellationen har den funnits i åtta år. Innan dess ska den ha funnits sedan 80-talet, men ingen av de nuvarande deltagarna har varit med så länge. Vävstugan drivs nu som en studiecirkel för ABF.



1 kommentar: