onsdag 27 maj 2015

Miljön i fokus på Frövifors pappersbruksmuseum

I år är miljön i fokus på Frövifors pappersbruksmuseum, och i helgen har de vernissage på tre nya utställningar som har olika slags miljöfokus. 

På Nytt! – Återbruk i konst & hantverk 
14 konstnärer och konsthantverkare från hela landet visar tillsammans med 14 elever från Eskilstuna Folkhögskolas utbildning Recycle Design föremål som på olika sätt fått ett nytt liv eller en ny funktion. Tillsammans vill de visa på "en medvetenhet om material och kvalitet och på en sprudlande kreativitet". 

Vid sidan av de recyclade föremålen visas också återbruksföremål ur Örebro läns museum och Pappersbruksmuseets samlingar. 
Stilmedveten
Sveriges konsumenters vandringsutställning Stilmedveten kommer också till Frövifors pappersbruksmuseum. 
Stilmedveten visar genom olika interaktiva element hur vår textilkonsumtion ser ut idag och fokuserar på hur vi kan göra det bättre. 

Till utställningen i Frövifors har elever från Virginska skolans Hantverksprogram Textil Design tillverkat plagg av papper från bl.a. pappersbruket.

Förpackningens roll för en hållbar utvecklingBillerudKorsnäs visar sin utställning Förpackningens roll för en hållbar utveckling. Spelar det någon roll för miljön hur förpackningarna ser ut? Företaget BillerudKorsnäs visar förpackningens roll för en hållbar utveckling.



Vernissaget är kl. 11 den 30 maj!

Läs mer HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar