torsdag 3 december 2015

Mariedamms vävstuga!

På mysiga, för dagen rätt isiga vägar, tog jag mig fram till Mariedamms vävstuga för att hälsa på dem och se hur de har det.


Mariedamms vävstuga startade 1998 i den gamla ICA-butiken. De har i dagsläget fem vävstolar uppställda och är fem personer som väver. I vävstolarna sitter just nu trasmattor och möbeltyg.
Trasmatta som kommit halvvägs, nu dags att vända!


Vävstugan drivs som en studiecirkel genom Studiefrämjandet. Det är Mariedamms förening som äger lokalerna och Studiefrämjandet står för lokalhyra och städning.


Möbeltyg till kökssoffa
Med bomullsvarp och till exempel ull-inslag
går det att variera resultatet i det oändliga!
Studiefrämjandet har förutom vävstugan en hel del annan verksamhet i huset, bland annat snickeri- och handarbetscirklar. De har en väldigt aktiv grupp som samlat fakta kring alla hus i Mariedamm, det är ett omfattande arbete som resulterat i flera kompendier med bilder och fakta.

Mellan 9:30 till 13 varje vardag är det café i lokalerna.

Vävstugedeltagarna träffas på tisdag-kvällar, men har tillgång till lokalerna alla andra dagar också. De fikar, diskuterar och inspireras av varandras idéer.



Det finns planer på att flytta vävstugan till den näraliggande fritidsgården. Då skulle fler vävstolar kunna få plats, eller varför inte utöka verksamheten och skapa en textilverkstad där alla möjliga textila hantverk kan få plats under samma tak? Visst låter det spännande?

Är du intresserad eller nyfiken på att veta mer kan du höra av dig till Margareta Mobäck på memlind@yahoo.se

Och, nu på söndag, den 6 december, är det julmarknad på nämnda fritidsgård i Mariedamm. Kl 10-15 är det öppet, välkommen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar