onsdag 18 mars 2015

Projektmedel att söka

Har du en idé som du vill utveckla tillsammans med deltagare från övriga Norden? Nu finns det möjligheter att söka projektmedel från Nordiska kulturfond.
Såhär lyder utlysningen:


Är du kreatör (”maker”) eller skapande entreprenör med inrikt­ning på det handgjorda och självproducerade?
Med Nordiska kulturfondens nya temasatsning HANDMADE önskar fonden rikta uppmärksamheten mot det handgjorda, det hållbara och det unika. Vi har öronmärkt 3 milj. DKK till satsningen, och ansökan sker i 2016. Du har möjlighet att söka till utvecklingen av ditt projekt nu.

Vem? 
HANDKRAFT riktar sig brett till utövare som önskar att fritt experimentera i gränslandet/mötet mellan konstformer, formtraditioner, material, uttryck, mönster och tekniker. Det kan vara som egen uttrycksform eller som inspirationskälla för utövare också inom andra uttryck och professioner, som inom bildkonst, arkitek­tur och musik.
Vad
Vi hoppas att kunna knyta ihop utövare, material och tekniker från Norden till ömsesidig inspiration. Vi har öronmärkt 3 miljoner DKK i 2016, som delas ut till upp till sex projekt. Du kan ansöka om mellan 500 000 och en miljon danska kronor till projektförslag som exempelvis innehåller en kombination av workshop­par, materiallaboratorier, produktion, seminarieserier, turnerande utställningar, deltagarinvolverande evenemang och nätverksbyggande. Det ska ingå delt­agare från minst tre nordiska länder och projektet ska bidra till att utveckla det nordiska samarbetet inom fältet.
När?
Stöd till förprojekt till HANDKRAFT kan sökas via vår bidragspost ”Opstart”. Det är en extra möjlighet för dig som har en bra idé och behöver vidareutveckla den och knyta nordiska kontakter med andra kreatörer, utbildningsinstitutioner eller nätverk i Norden.

Följ HANDMADE på Instagram eller anmäl dig till Nordiska kulturfondes nyhetsbrev. I nyhetsbrevet skickar vi ut nyheter om satsningen och bjuder in till workshoppar och kontaktforum.
#handmadenordic
Läs mer www.nordiskkulturfond.org/HANDMADE
Nordiska Kulturfonden
Ved Stranden 18
DK-1061 København K
Tel +45 33 96 02 00
www.nordiskkulturfond.org

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar